Cover-låter

Vi hadde en diskusjon på cover-låter her om dagen med en fan etter en konsert. Han (vi kan kalle han «Ole» ) mente at vi ikke spilte en Ole Ivars låt «slik den burde spilles». Bare for å ha sagt det, det var en fin diskusjon og det var ikke tegn til dårlig stemning! «Ole» likte konserten vår veldig godt, men var som sagt litt uenig i hvordan vi splite en cover.

El-gitar

Vi ble egentlig ikke enige, men samtalen var såpass interessant at vi følte den var verdt å nevne her. Slik vi tenker er ikke en cover-låt et forsøk på å nøyaktige kopiere en annen lå, men å ta en låt man liker og prøve å gi den sin egen vri. Det er ikke snakk om å forbedre en låt nødvendigvis, men gi den et nytt uttrykk. Samtidig er det forståelig at publikummere som er vant til å høre en låt på en måte, kan finne det problematisk med andre varianter når de liker originalen veldig godt. (Selv om ofte vet jo ikke folk at en cover er en cover!)

Uansett, det er et interessant tema både for musikere og publikummere, så hvis dere har meninger del dem gjerne i kommentarfeltet! Så får vi heller bli enige om å være uenige hvis vi ikke kan finne det amerikanerne kaller «common ground» ;)