Musikkens verden!

Musikkens verden er endeløs i størrelse.  Den vil liksom ingen ende ta.

Hvor mange musikksjangere finnes det. Noen som vet. Tenker da på hoved sjangere. Og når vi finner de kan vi ta for oss under sjangerne. Og kjenner vi menneskets natur godt nok så finnes det vel noen sjangere under der igjen også.

Sjangerne tar aldri slutt.

Hvem er det som har retten til å avgjøre hva som ER musikk. Spør du meg er mitt svar at det kommer da vel an på den som hører. Musikk tilhører en verden hvor bare fantasien setter grenser.

Men når sant skal sies, så passer ikke all musikk inn alle plasser. Det hadde vel ikke blitt den ideelle stemningen på byens kasino dersom Satyricon hadde opptrådt der.

Det finnes en frihet i musikk som ikke kan finnes like lett andre steder.

Musikk aktiverer deler av din kropp og sinn du ikke bruker ellers.

Den påvirker og kan til og med styre ditt humør og kan vekke følelser i deg som du ikke helt har kontroll over.

Ta et lite barn for eksempel. VI har vel alle sett at små barn står og danser til musikk de hører. Da er det som regel snakk om glade toner med tydelig klang og flyt. De begynner bevist eller ubevist og bevege kroppen sin i takt med musikken slik de hører den. De danser uten begrensninger, for begrensningene får vi ikke før vi begynner å kommunisere mer med de voksne som setter begrensningene for oss.

Om du så tar dette barnet som nettopp stod og gynget og hoppet til musikken med fart og glade toner. La det barnet lytte på en veldig rolig sang, en vuggesang. Barnet blir søvnig og avslappet og faller mest sannsynligvis i søvn.

Det beviser for meg at musikken har en slags magisk kraft over oss.

En kraft som gir oss tilbake følelsen av å være barn, av og være fri.

Kjenn litt etter på det neste gang du lytter til musikken rundt deg, kjenn etter hva du føler og hva den gjør med deg J